Информация за плъзгащите интериорни врати на Борман Комерс

С кое трябва да сме наясно относно плъзгащите врати?

plazgashti-interiorni-vrati
Плъзгаща интериорна врата горно водене

Първото нещо, което трябва да знаем за плъзгащите врати е, че техния монтаж става при наличието на някои условия за това. Стените, подът и таванът трябва да са завършени. Ако стената е направена от гипскартон, частта където ще се поставят механизмите трябва да се подсили.

Съществуват и някои недостатъци. Вратата трябва да се приплъзва покрай стената и за това е необходимо да има луфт, който е добре да бъде колкото се може по-малък. За тази цел, стената трябва да е перфектна и идеално отвесна. Освен това, шумоизолацията няма как да бъде толкова добра, колкото при стандартните интериорни врати.

Използва се специален обков, който служи за затварянето и заключването на вратата. За да се постави той, трябва да има каса.

Върху самите крила на вратата се поставят дръжки, които са вкопани, за да се даде възможност на плъзгащото се крило да може да отиде максимално до стената и дръжката да не пречи.

Често се случва и ключа за осветлението да бъде точно на стената, по която се плъзга вратата. В такива случаи се поставят декоративни первази, които уплътняват фугата, която се е появила на стената между плъзгащото се крило и електричеството. По този начин, освен че се премахва това неудобство, се постига и добра шумоизолация.

 

Всяка една вътрешна врата, която предлага Борман, може да бъде поръчана като плъзгаща към завода-производител! Тогава крилото пристига безфалцово, с вкопана дръжка и канал от долната страна за фиксатори. Плъзгането е горно – при всички заводски интериорни плъзгащи врати (без значение дали ще са със или без каса), плъзгащия механизъм се монтира от горната страна – горно водене.

 

Тук можете да прочетете повече за плъзгащите врати от Борман

 

 

Кога да изберем плъзгаща врата?
Плъзгащите врати се използват най-вече, когато пространството е малко и не може да се постави стандартна врата. Освен това, те могат да се поставят и поради лични съображения. Няма значение каква ще е вратата, защото вариантите са много. На всяко място може да се постави такава, каквато клиентите желаят.

Какви варианти за плъзгащи врати предлага Борман Комерс?
Интериорните плъзгащи врати могат да бъдат разделени на два вида, според начина си на монтаж. Първите са за плъзгане покрай стената, а вторите за вграждане в декоративна стена.

При първият вид, механизмите се монтират директно върху самата стена над отвора за вратата. По този начин тя се плъзга по нея.

При втория вид монтаж се монтира върху стената, но отгоре се прави още една декоративна стена, която покрива всичко. Изгражда се и допълнителна система от механизми за плъзгане, както и каса.
При отваряне, крилото на вратата се плъзга между стените.

И при двата типа монтаж, плъзгащите врати имат възможност да бъдат както еднокрили, така и двукрили.

Също така окачването им може да е с горно или долно водене. При горното водене хубавото е, че релсата е скрита зад бленда, а подовата настилка остава цяла. Долното водене се избира по-рядко и се използва най-вече при врати, които преграждат по-големи пространства. Тогава се използва цялото разстояние от тавана до пода, но и в такива случаи не е задължително да има долно водене, защото може да се направи и изцяло с горно.

Порталните врати са обикновено с две или с повече крила, които могат да бъдат плъзгащи се с една или две оси, да са както отваряеми, така и неотваряеми. Ако има достатъчно място и вратата може да се плъзга покрай стената, тогава една ос е достатъчна. Ако няма толкова място, тогава се разминават по две. Размерът може да се съобрази с пространството.

Какви материали е добре да се използват за плъзгаща врата, произведена от Борман Комерс?

Няма такова нещо като подходящи материали. Всички, които се използват за изработването на мебели, могат да служат и за направата на врати. Най-популярните от тях са ПДЧ, MDF, HDF и естествена дървесина. Всички тези материали могат да са с различни покрития, които имат възможност да се комбинират с интериора и по този начин да се постигне индивидуалност.

Може би най-предпочитаният материал е MDF, защото има много висока плътност и голяма възможност за обработка. Това е причината, всички врати предлагани от Борман Комерс да се изработват именно от този материал. Те често се комбинират със стъкло, особено ако има нужда да се внесе повече светлина в помещението или да се втълпи усещане за простор.

Възможно е вратата да бъде направена и изцяло от стъкло. За да бъде здрава и надеждна вратата, от най-голяма важност са механизмите. Тежестта и видът на материалите са важни само за по-добрата визия в помещението.

Кои механизми са по-добри и към кои да се насочим?
Много е важно механизмите да съвпадат с тежестта на вратата. Има различни модели механизми, които се определят според носенето и монтажа на вратата. Ако вратите са дървени, тогава те се крият много лесно с помощта на бленда, но ако са стъклени, тогава се налага да бъдат по-дизайнерски, защото се виждат. Не е нужно вие да се чудите какви механизми да използвате, можете да оставите това на професионалистите, т.е. да ни се доверите.

Гаранция от Борман Комерс и цени
Цените зависят най-вече от материала за изработката, от броя и размера на вратите, плъзгащата система и от декоративните материали, които се използват. Ако има стъкла, те също ще оскъпят изработката на вратата. Гаранцията се дава за срок от една до две години. В повечето случаи тази на механизмите е с по-дълъг период, а цялото изделие е с едногодишна гаранция.

Share Button

leave a reply