Как да превърнем малката кухня в кухня с трапезария

Принуждават ли ви кухненската квадратура да се храните докато стоите над мивката в кухнята? Не изпадайте в подобна конфузна ситуация. Водещи в дизайна професионалисти споделят своите топ съвети за добавяне функционалност дори и за най-малката кухня.

Семейство и приятели естествено се събират в кухнята, така че това, кое би могло да бъде по-удобно от това да хапвате в непосредствена близост до мястото, където готвите? Кухните- трапезарии дават възможност на готвача и вечерящите да разговарят, да се разтребва по- лесно и да се  запази настроението безгрижно. И така, какво може да се направи, ако  кухнята е твърде тясна за стандартна маса и столове?

Помислете за сепаре

Не всяка кухня предлагат много възможности за сядане и хранене. Дизайнери предлагат при подобен случай да се помисли за L-образно сепаре в един от ъглите заедно с една малка маса. Използвайте готови възглавници , които често се продават с отстъпка. Така няма да затрудните бюджета по никакъв начин. Просто проявете повече изобретателност. Малките пространства могат да бъдат както функционални, така и забавни.

Или спестяващи пространството пейки

Сепаретата не е необходимо да бъдат Г-образни, за да се спести място. Конфигурацията, наподобяваща ресторантски стил с пейки, разположени една срещу друга и осигуряващи места за четирима без да се блокира прозореца. Мястото под и над пейките можете да използвате за съхранение.

Можете да монтирате една пейка до стената или прозореца и да допълните мястото с кокетна масичка и два допълнителни стола. В тясното пространство, преносимостта е плюс – и така с атрактивни елементи от дизайна. Когато сте избрали столове за супер-малка кухня, помислете за прозрачни такива. Хром, съчетан с прозрачна пластмаса почти изчезва от погледа, за да помогне на кухнята да изглежда и се усеща по-голяма.

Ниските, кръгли табуретки са друг чудесен начин да добавите място за сядане около малка маса, без да се поглъща визуално пространството. Както обикновени дървени дънери, така и порцеланови табуретки, биха изглеждали чудесно край елегантна стъклена маса.

Можете да използвате успешно и сгъваема маса, която също ще спести доста пространство от помещението.

В процеса на избор на мебели за вашата малка кухня се водете от няколко принципа: старайте се да взимате мебели с по- голяма функционалност, да могат да се поддържат лесно, да са със здраво покритие. Кухнята е най- използваното помещение от цялото жилище и е важно всичко в нея да е здраво и лесно за поддръжка.

Внимателно обмислете обзавеждането и разположението на мебелите, така ще можете да купите подходящите за вашето пространство вещи, с които със сигурност ще се чувствате щастливи.

Share Button
5/5 - (2 votes)

leave a reply