Как да изберем подходящата гаражна врата?

Изборът на врата, независимо за коя част на дома е истинско предизвикателство. Вероятно след покупката на входна врата и интериорни врати смятате, че нищо няма да ви затрудни?

А какво направихте с гаража?

Ето малко информация какви гаражни врати се предлагат на пазара, как да избирате и какво конкретно да търсите.

Ако гаражната врата е увиснала, почти невъзможно е да се повдигне, тя обикновено съвсем се разпада. Ако е така, може би сега е моментът да я смени с нова, лесна за използване и поддържане.

Новата гаражна врата не само може до ви да осигури безопасност, сигурност и лесен достъп до гаража, но също така може да поднови и освежи външния вид на имота ви, особено ако може да се види от улицата. Гаражните врати са изработени от стомана, дърво и дървени композитни материали, фибростъкло, винил и алуминий. Въпреки, че всяка от тях има своите предимства, стоманените и дървените врати са  най-често срещаните.

  • Дървото е класически материал заради естествената си красота, достъпност и лесна обработка. Но то не е толкова трайно, колкото други материали и по този начин изисква доста редовна грижа.
  • Стоманените гаражни врати са станали много популярни, защото са силни, сравнително евтини и имат ниски разходи за поддръжка. В допълнение, най-съвременните стомана гаражни врати отлично имитират външния вид на дърво.

Как да купите гаражна врата?

Най-добрият начин да покупка на тези врати е да посетите сайта на компания, предлагаща гаражни врати. Използвайте онлайн инструменти за проектиране, които се предлагат, а след това си уговорите среща в магазина (с някои от тях, една среща не е необходимо), така че можете да видите мостри от първа ръка. Ще имате нужда от основни измервания на мястото на вратата (или на вашата съществуваща гаражна врата). Преди окончателно да направите поръчка на врата, от компанията ще поискат да потвърдите вашите измервания.

Друг вариант е да се закупи гаражна врата плюс монтаж чрез от независима местна компания за гаражни врата. Повечето от тези фирми за гаражни врати са дистрибутори на врати, направени от големи производители- те купуват и конфигурират предварително направени секции на вратата и след това правят монтаж.

Някои местни дилъри продават гаражни врати само на един производител. Други продават най-различни марки. Струва си да си напишеш домашното, преди да говориш с търговците като проверите онлайн или се свържете с големите производители с искане за информация за продуктите, така че да можете да сравните функциите.

Въпреки, че някои фирми за гаражни врати имат изложбени зали, най-вероятно ще дойде техен представител в дома ви, за да обсъдите от какво имате нужда, ще ви покаже брошури с моделите, които те произвеждат и ще измери старата ви врата. Най-добрият начин да намерите реномирани търговци е да получите препоръки от съседи или приятели. В противен случай, трябва да проучите от колко време компаниите са в бизнеса.

Share Button
5/5 - (1 vote)

leave a reply