Роля на подковата върху предната врата за Фен Шуй

Използването на подковата като защита и символ на късмет датира от древни времена, така че тя със сигурност е добър Фън Шуй елемент за дома. Желязната подкова има дълга история като мощен привличащ фактор за късмет в повечето западни страни, както и Индия. В индийската Васту Шастра – което е древно изкуство, подобно на фън шуй – подковата е една от най-популярните защитни символи за един дом. Подковата може да се постави над вратата, както и над камината.

Подковата обикновено се поставя над входната врата като символ за защита, но няма определени правила за поставянето й. Така че, можете да използвате собствената си преценка и естетически критерии за това, което изглежда най-добре за вашия домашен стил и декор.

  1. Изберете износена подкова, а не нова. Прието е, че само носената подкова влива мощна енергия, тъй като тя е била използвана, за да предпази от коня за дълъг период от време. Тя ще пренесе силната енергия на коня – силен, свободен дух и мощно животно с богата фън шуй символична енергия.
  1. Поставете подкова с двата края, сочещи нагоре. Тази конфигурация позволява добрата енергия да се съхранява.
  1. Не поставяйте желязна подкова над метална врата. Ако имате метална входна врата, особено с лице на изток или на югоизток, най-добре е да се избегне поставянето на подкова там. Можете да поставите подковата над голям прозорец, например, или над по-широка врата в дома.

За да отговоря на въпроса ви за това да сложите ли подкова над разположена на Запад вратата, ние трябва да разгледаме накратко пет на фън шуй елемента и тяхното значение за създаване на добра Фън Шуй къща. Енергийна карта Фън Шуй помага да се определят точните Фън Шуй елементи за специфичните области на един дом.

Когато обмисляте поставянето на конкретен фън шуй предмет в определена част от къщата, първо се опитайте да определите елемента на този предмет. Най-често срещаните изрази на Фън Шуй елементи са цветовете и формите, както и, разбира се, действителния материал на избрания от вас предмет. Например:

  • За металните вятърни камбанки, очевидно елементът е метал
  • кристалът е израз на елемента Земя

Когато знаете Фън Шуй елемента на предмета, лесно можете да решите къде да го поставите, за да постигнете най-добро фън шуй взаимодействие на петте елемента.

Никой не може със сигурност да каже дали Фън Шуй правилата действат на 100%, но не е за пренебрегване факта, че на това учение се подчиняват много хора от далечни времена. Със сигурност няма да ви навреди.

Share Button
5/5 - (1 vote)

leave a reply