Как да изберем входна врата?

„Входната врата е началото на вашата разходка в една къща“, казва архитект Крейг Стодард  от Южна Калифорния. „Това е първата част на къщата, която всеки, който идва в къщата вижда отблизо. В идеалния случай тя трябва да подчертае характера на вашата къща „, добавя той. Независимо дали за нови или стари жилища, входната врата е ключова фокусна точка.

За съжаление, тъй като те са изложени на атмосферни влияния и силно износване, входните врати често остаряват преждевременно. Повечето по-стари врати са изработени от дърво, материал, който има топъл, естествен вид и усещане, което повечето хора предпочитат, но е уязвим на атмосферните влияния. Сезон след сезон на слънце и дъжд в крайна сметка деформират вратата, дървото се троши се и изкривява, ултравиолетовите лъчи на слънцето разпадат естествен лигнин на дървото, а влагата многократно свива и набъбва дървесни влакна. В резултат на това, когато се ползват по- дълго време, дървени врати умират.

За щастие, входните и външни врати са се променили значително през последните няколко години. Сега собствениците могат да избират от широка гама материали и модели. Стотици видове и размери са на разположение в търговската мрежа, от конвенционалните модели от дърво до високотехнологични алтернативи, изработени от фибростъкло, композитни материали или стомана, както и врати, които включват комбинация от тези материали.

Една значителна промяна при входните врати е, че, освен ако не търсите за подмяна само на крилото, сега можете да си купите цялата „система за влизане.“ Със системата за влизане, врата е предварително окачени в рамка, в долния ръб на вратата има блокировки с праг и дори обграждат периметъра на вратата. Пантите и ключалките са проектирани като част от системата. В системата всички компоненти са проектирани машинно, за да работят заедно, надеждно и енергийно ефективно.

Друга промяна в производството на врати е, че производствените линии, които разграничат една врата друг заради материала на изработка, вече се прелива. Една дървена врата не е задължително да е изцяло от дърво вече. В действителност, някои дървени врати са със стоманена вътрешност, както и стоманени врати са с дървен екстериор. А вратите от фибростъкло или стоманените врат могат да имат дървена конструкция. Почти всяка врата може да има ядро ​​от изолационната пяна. Дори и така, за по-голямо разнообрази, можете да си монтирате врати в зависимост от техния първичен лице материал. Изборът на дърво, фибростъкло или стомана, като повърхностен материал има най-голямо влияние върху външния вид на вратата, цената, издръжливостта и сигурността.

Почти всички врати, от дървен материал и недървесни си приличат, наричат се „скрити“ или „ламперия.“ Гладките врати са плоски и гладки от двете страни. Облицованите врати имат правоъгълни вдлъбнатини в рамка с хоризонтални релси и вертикални линии. Панелните са дървени врати, за да сведе до минимум напукването и деформирането, като панелите имат достатъчно място, за да се сменят, тъй като те се разширяват и свиват с промените във влажността.

Share Button
5/5 - (1 vote)

leave a reply