Как да променим визията на метална врата?

Металните врати са най- надеждни, когато целим защитата на жилището, защото са изключително здрави и непревземаеми от дървените. За жалост обаче, някои от тях не са с много добър външен вид. Изглеждат някак семпли и не допълват особено много естетичния вид на дома. Масивните дървени врати са много красиви, внасят топлина и уют. Днес можете да съчетаете по лесен начин най-изявените качества на двата модела входни врати като направите ново покритие на металната врата, така че да наподобява дървената…

Ето няколко инструкции, които ще ви съпътстват стъпка по стъпка, лесно ще успеете да преобразите скучната си входна врата в истинско произведение на изкуството:

 Стъпка 1 – Подгответе за боядисване 

За да постигнете максимално добри резултати в тази дейност, направете предварителна подготовка на входната врата и място, където ще го правите. Първо, постелете някакво парче плат или хартия на пода там, където ще работите! Свалете крилото от пантите и го отнесете внимателно на мястото, подготвено за боядисване! Смесете течен сапун и вода почистете повърхността на вратата с влажна кърпа! Когато вратата е напълно почистена от замърсяванията и омазняването, я подсушете, като внимателно отстраните дръжките и пантите.

 Стъпка 2 – Основно боядисване 

Металът е труден за боядисване, заради гладката си повърхност и естественото масло в състава си. Много важно изискване е повърхността на вратата да бъде идеално чиста, преди да започнете с боядисването. Използвайте четка за боя, спрете се на базов жълт цвят! След като нанесете основата, разгледайте дали не са останали капки, петна или стичания по повърхността! Тя трябва да напълно гладка както в първоначалният си вид.

Стъпка 3 – Офорт

Офорт – това е силна вода, с чиято помощ се гравира върху метална плоча. Търпеливо изчакайте, докато основата на повърхността изсъхне, преди да се заемете с оцветяването отгоре. Сложете половин чашка от базовата боя и 1/8 чаша вода и ги размесете добре, докато сместа стане напълно еднородна. След това прибавете една с.л. прегоряла охра и отново разбъркайте старателно. Намажете малка площ, за да изпробвате цвета! След изсъхване можете да видите реалия цвят! Ако не ви е достатъчно тъмен, добавете още цвят в разтвора. Охрата придава вид на махагон. Когато получите търсения цвят, стартирайте с боядисването! Започнете отгоре надолу! Изчакайте да изсъхне и повторете на другата страна.

Стъпка 4 – Финал

Когато вратата не лепне при допир, я поставете на пантите!

Виждате, че промяната не е толкова сложна и можете спокойно да експериментирате.

А новите метални врати на Борман – погледнете ги тук!

Share Button
5/5 - (1 vote)

leave a reply