Избор на врата за мокро помещение или килер

Най-малките елементи в интериора на Вашия дом като вратите на мокрото помещение или килера, са много добър начин да демонстрирате индивидуалния си вкус, а и така ще успеете да направите своя дом наистина уникален.

Важно е преди да изберете нови врати за мокрото помещение или килера да обмислите и дизайна им, да помислите за тяхното разположение в жилището Ви, за да са оптимално практични, както и да се вписват в цялостния интериор на Вашия дом.

Вратите за тези помещения в повечето случаи са плъзгащи или стандартни врати с крила.

Плъзгащи врати

plazgashta-vrata-kiler
Врата плъзгаща – за килер

Добро решение за килера Ви и малките пространства е плъзгащата врата, но е необходимо моделът да бъде добре подбран, за да практична и да е удобна за ползване. Може да се отчете като недостатък на този модел врати, че ако съответното пространство е малко нямате достъп по едно и също време до всичко, което е вътре в него. Ако предвиждате едновременно използване и да двете страни, най-доброто възможно решение за Вас е стандартната двупосочна плъзгаща врата, както и стандартна интериорна врата на панти. При по-малки пространства е препоръчително вратата да се отваря навън.

Сгъваема врата (Хармоника)

sgavaemi-vrati
Сгъваеми врати – стъкло и ПВЦ

Тази врата е направена от панели, които са монтирани на релса и се сгъват подобно на акордеон, когато вратата е отворена, а когато е в затворено положение, тази врата е плоска и не заема допълнително от пространството.

Модели и материали за врати за мокро помещение или килер

Моделът на тези врати трябва да съответства с дизайна на другите врати във Вашия дом.

MDF е основният материал, използван за вратите на мокри помещения и килери. Тези интериорни врати могат да бъдат фурнировани или масивни, като тези материали се използват по-рядко. Вратата, разбира се, може да бъде боядисана в най-различни цветове, както може да има и декоративни фрезовани елементи или да бъде остъклена – изборът зависи от желанието на клиентите.

Нестандартен облик на вратите за мокро помещение и килер

Стандартните или огледалните плъзгащи се врати са сред предпочитаните модели интериорни врати за мокри помещения и килери, когато клиентите желаят по-модерна и интересна визия на вратите за тези пространства. Те помагат интериорът да се разшири визуално и успяват да прикрият допълнителното помещение, а и огледалото е възможно да се използва по предназначение. Да не оставите вратата на мокрото помещение или килера едноцветна или да поръчате украса за крилото – това са други нестандартни предложения. Ако Вашият избор е остъклението, то цветни стъкла или разнообразна декорация върху матово или прозрачно остъкление биха били едно красиво и различно решение в дома Ви.

Share Button
5/5 - (2 votes)

Leave your comments

  1. Интериорните врати по-долу в брошурата се поддържат налични на склад и могат да бъдат доставени и монтирани до 7 работни дни.
    И поздравляю Вас с наступающим Новым Годом +)

leave a reply