Какъв стил вътрешна врата подхожда на интериора Ви

Интериорните врати изразяват характера на Вашия дом. Те могат да утвърдят или тотално да съсипят първото впечатление, което сте направили с вида на външната врата, затова и изборът на вътрешна врата е изключително важен. Ето как може да се насочите към най-подходящия стил, който може да изберете за Вашите интериорни врати, съобразен със специфичните мотиви в жилището Ви:

Класически интериор

interiorna-vrata-portalna-klasik
Класическа интериорна врата – портална, бяла

    Класическият дизайн несъмнено е най-удобният и лесен начин да се създаде един практичен и естетически външен вид на Вашия дом. Разбира се, интериорната врата трябва да допълва тази визия, което я прави изключително важна част от жилището Ви. Необходимо е тя да бъде традиционна и максимално изчистена, за да може да бъде поставена както в кухнята, така и в спалнята, всекидневната или в други специфични стаи, без да се налага промяна в дизайна.

Подходящи за тези интериори са вътрешни врати с класически орнаменти, разнообразни фрезовани форми и орнаменти. Вътрешните врати се вписват в класическите интериорни стилове като носят ретро усещане, без да символизират лош вкус. Предвид заобикалящия интериор е възможно да се добавя различни елементи, добавящи традиционна визия, остъклени детайли и други, в зависимост от Вашите предпочитания.

Модерен интериор

interiorna-vrata-masiv
Съвременна модерна интериорна врата

Съвременният дизайн и модерният интериор са две различни неща. Съвременният дизайн е ориентиран към настоящите дизайнерски тенденции, а модерният интериор обикновено е минималистичен и изчистен като крайната му цел е да се постигне едновременно естетика и функционалност в отделните елементи на интериора.

В темперамента на модерния интериорен дизайн идеално се вписват плъзгащите вътрешни врати със стъкло и MDF. Те представляват функционална преграда на отделните стаи в дома Ви, като същевременно се придържат към минимализма, който е характерен за този стил.

Еклетичен или уникален интериорен дизайн

Ако вътрешният Ви дизайн не е ясно определен – уникален, класически или модерен, или ако в него присъства преливане от един мотив в друг и е олицетворение на еклектичния интериорен стил, то тогава за Вашия дом ще бъдат подходящи плъзгащите вътрешни врати с две крила, които ще придадат елегантност и стил във визията му.

За по-малките кътчета в жилището Ви, които искате да прикриете, хармониките ще бъдат един чудесен избор. Те са изработени от MDF и обикновено се използват за гардероби или като разделители между дневната и кухнята.

Тези идеи са само насока за избора Ви на интериорна врата, а за да получите по-подробна информация и още добри съвети как вътрешната врата да се превърне в същинско бижу в дома Ви, посетете „Борман Комерс”.

Share Button

leave a reply