Какви интериорни врати да изберем за дома и офиса?

Изборът на интериорни врати в наши дни, предразполага потребителите да постигнат по-добър интериорен дизайн за дома и офиса. Предложенията са буквално стотици, а производителите стават все по-добри. През различните сезони, можете да намерите вратите срещу достъпни суми, така че не пропускайте да прегледате търговските вериги или интернет сайтовете на големите фирми, за промоции и намаления.

Селекцията на интериорни врати се прави според тяхното предназначение и цялостния вид на обекта. Съществуват специалисти, които могат да ви дадат най-добрите съвети според разцветката на дома или работното място. Днес фирмите, моделите и материалите са в изобилие и вие със сигурност, ще попаднете на това, което търсите.

interiorna-vrata-darvena
Дизайнерска вътрешна врата от дърво

Преди да закупите интериорна врата, трябва да си отговорите на няколко основни въпроса:

1 – Къде ще бъде използвана вратата?

Обикновено интериорните врати се делят на външни и вътрешни. Когато говорим за външна врата, трябва да знаем, че последната ще влезе в контакт с атмосферните условия и това определя избора на материал. Що се касае до вътрешните врати, е добре да си дадем сметка, в какви помещения, ще бъдат монтирани – спални, детски стаи, бани, килери и тем подобни.

2 – Какво отваряне на интериорната врата предпочитате?

Стандартните интериорни врати се отварят едностранно – навън и навътре в стаята. Има и двустранно отварящи се варианти, като крилото на вратата се движи в двете посоки навътре и навън в помещението. В случай, че желаете да спестите пространство може да заложите на сгъваеми или плъзгащи се интериорни врати. Имате и опция ролетни врати, които се затварят вертикално надолу, а при отваряне се прибират нагоре. Въобще разнообразието е голямо и вие ще прецените, кое е най-удачното решение за вас.

При плъзгащите се врати, рамката и крилата са снабдени със специален подвижен механизъм и т.нар. релси. Крилата се движат успоредно, което дава възможност за повече пространство в помещенията. Сгъваемите предложения пък са чудесен начин за отделяне на даден участък от стая или коридор.

3 – Кой е най-добрия материал за интериорни врати?

interiorna-vrata-masiv
Врата за хол, изработена от масив и стъкло

Мнозина задават въпроса „какъв материал за интериорна врата да избера“, като тук от определящо значение е предназначението на продукта. Нужно е да знаете, кои качества на интериорните врати са от съществена важност. При положение, че от определящо значение е устойчивостта на температурни промени и добрата защита срещу взлом, ви препоръчваме да селектирате желязо, стомана или масивно дърво. Ако обаче ви интересува по-скоро декоративната част на нещата, то тогава можете да изберете по-крехък материал, от сорта на пластмаса, стъкло или тънка дървесна плоскост.

4 – Дизайнерска гледна точка

Интериорните врати показват стила и вкуса на собствениците, така че е желателно да прецените как вашия избор, ще стои в дадената сграда и стая, където се готвите да монтирате вратата. Дизайнът е важен, както другите фактори, като устойчивост и защита срещу взлом.

Разглеждайте внимателно каталозите на магазините и фирмите предлагащи интериорни врати, а ако не намерите нищо подходящо за вас, като цвят и изработка попитайте, дали съществуват и други оферти. Ние от Борман Комерс София предлагаме богат набор от стоки, които със сигурност, ще отговорят на вашите претенции за дизайн, цвят, форма и така нататък.

5 – Цената

На последно място, но не и по важност е цената на интериорната врата. Ако тя е направена от качествен материал и задоволява всичките ви останали нужди, то цифрата може да е по-висока. Това разбира се, не трябва да ви притеснява, защото закупувайки врата за жилището или офиса вие правите една дългосрочна инвестиция, която при всички случаи си заслужава. Имайте предвид и сезонните намаления предлагани от мнозина фирми в страната, възползвайте се и от гъвкавите предложения на врати Борман Комерс, които ще намерите в официалния уебсайт на популярната българска фирма. Вярваме, че ще направите правилния избор и ви пожелаваме успех!

Share Button

leave a reply