Кухненските мебели

Мебелите в кухнята

ъглова кухня от МДФ с фурнир
Дизайнерска съвременна кухня, от МДФ с естествен фурнир

Ако смятате, че кухнята ви има нужда от промяна на вида си, сигурно вече сте се ориентирали и сте разгледали какво се предлага в различните сайтове и списания. Ако имате повече свободно време, може би сте обиколили и близките мебелни магазини. Навярно вече сте наясно с факта, че съвременните кухни са с различен дизайн, който варира от ретро до много модерни хай-тек решения. Дори да се чувствате объркани, най-вероятно вече сте наясно с това, каква кухня искате и от кой стил да бъде тя. Най-важното е да изберете стил и да го съобразите с възможностите си.
Ще обърнем внимание на няколко кухненски мебели, които могат да придадат по-голям чар на кухнята ви. Това са полиците, подвижните колички и острова.
Има много и разнообразни видове кухненски колички, които освен че са красиви, вършат и чудесна работа. Могат да бъдат използвани както като подвижно работно място, така и за съхраняване на продукти върху тях. Ако кухнята ви е малка, тогава кухненската количка ще ви помогне да я „разширите”. По хубавите модели са направени от метал или дърво. Те имат чекмеджета и лавици, в които могат да се побират всякакви продукти. Ако количката е с колелца, тя ще се придвижва много по-лесно и ще е по-мобилна. Плотът и е здрав и може да се използва като допълнителна малка масичка. Може да се използва дори за хранене, както и за следобеден чай или кафе.
Полиците за посуда също са много интересни. По тях могат да се поставят тигани и тенджери. Някои хора все още смятат, че тези мебели са по-скоро с кънтри или ретро дизайн, но това не е точно така. Дори и в най-модерните съвременни дизайни, иноксовите съдове се показват, защото са красиви и не е необходимо да бъдат скрити в шкафовете. Особено в по-малките кухни е много по-добре в шкафовете да се слагат продуктите, които не е добре да се виждат. Много е удобно, когато съдовете са на една ръка разстояние и изглеждат елегантно в същото време.
Островът е шкаф, който изисква по-голямо пространство в кухненското помещение. Неговото място е в центъра на кухнята, а останалите шкафове и уреди се подреждат край стените. Най-често в острова се монтират котлоните и мивката, но за тази цел е необходимо предварително да бъде изградена В и К инсталация, да е прокарана необходимата ел. инсталация и да е предвидено къде ще се монтира абсорбатора. Островът може да бъде използван и за съхранение на аксесоари, полици и др. Той може да служи и като маса за хранене или да се използва като работен плот. Има острови с различни дизайни. Ако кухнята и дневната ви са свързани помежду си, тогава можете да се лишите от кухненската маса и да използвате острова като неин заместител.

Share Button

leave a reply